středa 12. srpna 2015

Obrtel vyzývá své záložáky k obraně hranic

Marek Obrtel, novodobý veterán známý především svou snahou vrátit medaile získané na misích NATO napsal 9.8. výzvu členům praporu k ochraně hranic.


Celý text výzvy zde:
Přátelé, vojáci.
O naší nabídce panu prezidentovi, stran výpomoci vojáků v záloze při ostraze státní hranice, všichni víte a doufám, že jste ji i četli.
Prezident České republiky je jediný, který za celou politickou reprezentaci ČR otevřeně říká a dělá to, co se dá nazvat pravdou a reálným vnímáním nastalé a hlavně hrozící, zejména bezpečnostní, situace ČR. Jakkoliv zdaleka ne ve všem s ním může člověk souhlasit, je to jediný politik, který se chová jako občan ČR a vlastenec.
Prezident republiky veřejně deklaroval, že může nastat situace, kdy bude nutné k ostraze hranic povolat armádu. Byl za to „poprávu“ setřen a dehonestován, jako xenofob a člověk, který nepochopil strategii EU v otázkách integrace uprchlíků a multikulturality.
Nasazení armády bude zaprvé problematické, protože proces bude v parlamentu jistě blokován a nebo aspoň bojkotován a jak všichni víme, dnešní armáda nemá kapacitu k tomu, aby tento úkol zajistila.
I kdyby podobný výrok nepadl od prezidenta (což však není náhoda, že to řekl právě on), já doufám, že všichni cítíme, že ten člověk udeřil hřebík na hlavičku a je úplně jedno, zda se k podpoře takové iniciativy hlásí Strana přátel piva, Nezávislá erotická iniciativa a nebo třeba Národní demokracie. Je to velmi prospěšná, nezbytná a chvályhodná iniciativa.
My, jako ČSL vojáci v záloze, máme k naplnění našich předsevzetí, slov přísahy, memoranda a dalších proklamací, za které se již sedm měsíců schováváme, tu nejlepší příležitost. Vylézt z děr, z lesů od krmelců, od počítačů a facebooků a z putik, kde všichni víme, jak by se to mělo dělat a postavit se čelem k problému, který může ve velmi krátké době znamenat zkázu naší vlasti a všeho, co k tomu patří. Máme příležitost ukázat veřejnosti, té veřejnosti, která v nás viděla Blanické rytíře, místy téměř hrdiny, naději národa a správné chlapy, že naše slova nejsou jen kecy, že místo hrdinů nejsme jen rozhádaný spolek žvanilů, kdy každý chce mít největšího trpaslíka… Máme příležitost ukázat, že „když o něco jde, jsme tady“, abychom naplnili slova přísah.
Za účelem splnění úkolu při ostraze státní hranice voláme vojáky, muže starší osmnácti let s vojenskou knížkou, kteří by za podmínek, kdy bude zajištěno materiálně-technické zabezpečení celé akce a nastaveno finanční ohodnocení vojáka podle nějakého klíče, plnili úkoly dle zadání prezidenta republiky, člověka, kterému je třeba v jeho osamělé aktivitě pomoct.
Kontaktovala nás Prezidentská kancelář a není vyloučeno, že pan prezident chce o nastalé situaci jednat a naší nabídku bere vážně…
Nyní je na nás, abychom mezi sebou našli a zejména dodatečně získali mezi sebe dostatek schopných a ochotných mužů, kteří se přidají k naší iniciativě a jako příslušníci 1. československého praporu vojáků v záloze nám pomohou splnit tento nelehký, ale čestný úkol v případě, že nás o to prezident republiky požádá.
Přihlásit se k nám budete moci nejen formou mailové komunikace, ale taky prostřednictvím náborových akcí, které budou postupně probíhat v krajských městech naší republiky po předchozím avizu. Sledujte náš web.
V průběhu případného nasazení se s námi na celé akci budou podílet lidé, kteří byli při ostraze státní hranice v minulosti profesionály a s nimi ještě někteří další. Nejsme v tom sami.
Pplk. Marek Obrtel
Velitel 1. československého praporu vojáků v záloze


zdroj : http://www.securitymagazin.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat